21 november. Tv-profilen Martin Emtenäs föreläser på Enköpings bibliotek.
21 november. Tv-profilen Martin Emtenäs föreläser på Enköpings bibliotek.

GUIDEN: Det händer denna vecka i Enköping och Håbo

Kulturvecka i Enköping, IT-kafé och författarbesök på Håbo bibliotek och julmarknad i Härkeberga. Det är något av allt vi tipsar om i vår evenemangskalender Guiden om vad som är på gång i Enköping och Håbo. Vi är såklart beroende av er läsare och arrangörer för att få ett så brett och bra utbud som möjligt. Tipsa oss gärna – i god tid – på guiden@enahabo.se.

Publicerad Senast uppdaterad

MÅNDAG 20 NOVEMBER

Kulturveckan för alla 2023

Plats: På flera platser i Enköping

Tid: 9.00–19.00, 20–27 november

Vad: Kulturveckan vänder sig särskilt till dig med intellektuella funktionsnedsättningar. Hela veckan är fylld av roliga och intressanta aktiviteter – helt gratis. Vissa evenemang kan man dock behöva föranmäla sig till. Mer info hittar man här: www.enkoping.se/kulturveckan

IT-kafé för seniorer

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 13.00–15.00

Vad: På bibliotekets IT-kafé får du stöd till digital delaktighet. Du lär dig till exempel att skriva ett sms, ordna inställningar i mobilen och ladda ner appar. 

Sagostund

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 15.00–15.30

Vad: Sago- och sångstund för barn 3–6 år. Gratis, ingen anmälan.

TISDAG 21 NOVEMBER

Författarbesök: John Ajvide Lindqvist och Mia Ajvide

Plats: Håbo bibliotek, Fridegårdscaféet

Tid: 18.30–19.30

Vad: John Ajvide Lindqvist är Sveriges mest kände skräckförfattare och aktuell med romanen ”Sommaren 1985”. Mia Ajvide har givit ut en diktsamling och två romaner. Tillsammans besöker de Håbo bibliotek och berättar om sina romaner och författarskap. Författarbesöket är kostnadsfritt.

Föreläsning med Martin Emtenäs

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 19.00–20.00

Vad: Martin Emtenäs är författare, föreläsare och journalist. Mest känd är han som programledare för tv-programmet Mitt i naturen, men han har även skrivit flera böcker om djur och natur för både barn och vuxna. Han föreläser utifrån sin senaste bok ”Tusen och 1 art”, en berättelse om vad som varit viktigt för oss människor genom åren och vad som ledde oss hit.

ONSDAG 22 NOVEMBER

Språkkafé

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 16.30–18.00, varje onsdag till och med 13 december

Vad: Träna svenska med andra och träffa nya människor. Nytt tema varje gång där språkvärdarna berättar om olika företeelser i Sverige. Roligt och lärorikt på samma gång. Kostnadsfritt och öppet för alla. Det bjuds på enklare fika.

Öppen aktivitet: karate

Plats: Sankt Iliansskolans gymnastiksal, Enköping

Tid: Onsdagar klockan 17–18 till och med den 13 december.

Vad: Alla aktiviteter är gratis för dig mellan 9 och 15 år och du kan prova så många gånger du vill. Du behöver inte anmäla dig.

TORSDAG 23 NOVEMBER

Utställning: Ljuskällor

Plats: Enköpings museum

Tid: Under museets öppettider till och med 9 mars 2024.

Vad: Välkommen att besöka den nya utställningen ”Ljuskällor”. Följ ljuskällornas utveckling från sol och måne till eldstad och fotogenlampor fram till dagens glödlampor.

Stina Wirsén, Bilderbokskonst

Plats: Åbergs museum, Bålsta

Tid: Måndag–söndag 11.00–16.00

Vad: Stina Wirsén är i dag en av Sveriges mest kända tecknare och har skrivit och illustrerat många barnböcker och animationer. Utställningen pågår till och med den 31 mars 2024.

FREDAG 24 NOVEMBER

Inre rum i Konstfönster Joar

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: Dygnet runt

Vad: Timothy Crisp visar en serie små verk. Tanken om ett inre rum är ett återkommande tema i Crisps konstnärskap. Utställningen pågår till den 28 januari 2024.

LÖRDAG 25 NOVEMBER

Vernissage: Höstglöd

Plats: Hägnadsvägen 8, Enköping

Tid: 11.00–17.00

Vad: Vernissage med mingel. Kom och prata med de fem konstnärer med olika stilar som finns på plats.

Enköpings Innebandyklubb jubilerar

Plats: S:t Ilianshallen

Tid: 12.30–14.30

Vad: EIBK fyller 35 år. Allmänheten är välkommen att fira med grekisk mat, hinderbana, ”speedshooting” och ”floorballtricks”. Särskild gäst är Linnea Hammar, numera SSL-spelare i Rönnby Tigers. Dessutom matcher under dagen från 09.30.

Vintage: Bli en smart skattsökare

Plats: Enköpings bibliotek

Tid: 13.00–14.00

Vad: Margareta Backström Öberg, som driver vintagebutiken Lata Pigan, berättar om hur man blir en smart skattsökare. 

SÖNDAG 26 NOVEMBER

Julmarknad i Härkeberga

Plats: Härkeberga kaplansgård

Tid: 10.00–15.00

Vad: Traditionell julmarknad i den vackra kaplansgården. Här går besökarna runt i mysig miljö och kan hitta vackra juldekorationer, granbockar, hembakat, honung, hemsytt och mer därtill.

Konsert med Among Lynx

Plats: Österundagården, Österunda, Enköpings kommun

Tid: 19.00–20.00

Vad: Among Lynx har ett rått och tungt sound. Med en bakgrund i bluesrock utmanar de gränsen mellan det moderna och det traditionella. Främst har de gjort sig ett namn genom sina livekonserter.

 Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna! Enklast på guiden@enahabo.se

Powered by Labrador CMS