18 februari – Rickard Söderberg. Gästar Joar Blå med en föreställning om kärlekens historia.

GUIDEN: Här är evenemangen under kommande vecka i Enköping och Håbo

Operasångaren Rickard Söderberg uppträder Enköping, i Bålsta bjuds på en kunskapsspäckad helg om honung och bin. Det är något av det som händer i Enköping och Håbo denna vecka. Tipsa oss gärna om vad som är på gång på guiden@enahabo.se.

Publicerad

MÅNDAG 12 FEBRUARI

Motverka ungdomars utanförskap i Håbo

Plats: Fridegårdsscenen, Bålsta

Tid: 18.00–20.00

Vad: Mötet riktar sig till föräldrar, föreningsaktiva och andra vuxna. Från 18 år eller i sällskap av vuxen. Diamant Salihu, författare och journalist inleder kvällen och delar med sig av sina erfarenheter. Mer information och platsbokning görs via https://etjanster.habo.se/utanforskap

Utställning: Historien om Bodri

Plats: Kommunhusparken, Bålsta

Tid: Dygnet runt 

Vad: En utomhusutställning baserad på bilderboken ”Historien om Bodri” visas utanför kommunhuset. Pågår till den 13 februari.

TISDAG 13 FEBRUARI

Utställningen Ljuskällor

Plats: Enköpings museum 

Tid: Under museets öppettider 10.00–16.00

Vad: Ljuskällornas utveckling från sol och måne till eldstad och fotog- enlampor fram till dagens glödlampor. Pågår till den 9 mars 2024.

ONSDAG 14 FEBRUARI

Trio X och Georg ”Jojje” Wadenius

Plats: Västerledskyrkans café i Enköping

Tid: 19.00–20.30

Vad: Georg Jojje Wadenius har varit professionell gitarrist, kompositör, arrangör och producent sedan 1968 och många vittnar om hans stora betydelse som inspiratör och förebild. Han är i Sverige kanske mest känd för sin barnmusik så som exempelvis signaturen till ”Kalles Klätterträd”. Boka plats genom att kontakta Johan Dahlman på telefon: 070-618 01 87.

Finsk film: ”Bubblan”

Plats: Bio Borgen, Medborgarhuset i Gamla Bålsta

Tid: 18.00

Vad: En snöig nyårsafton upptäcker 16-åriga Evelina att hennes mamma har en affär med en kvinna. Åldersgräns: 12 år. Filmen är textad på svenska och gratis. 150 platser, först till kvarn gäller.

TORSDAG 15 FEBRUARI

Stina Wirsén, Bilderbokskonst

Plats: Åbergs museum, Bålsta

Tid: Måndag–söndag 11.00–16.00

Vad: En av Sveriges mest kända tecknare och barnboksillustratör. 

FREDAG 16 FEBRUARI

Få koll på honung och bin! 

Plats: Aronsborg, Bålsta

Tid: Fredag 10–17, lördag 9–18, söndag 9–15

Vad: Kunskapsspäckad helg. Lär dig mer om honung och andra produkter från bikupan. Med experter, workshop och inspirationsföreläsning om hudvård samt provning av olika sorters mjöd. Biljett bokas via apiscandia.com

LÖRDAG 17 FEBRUARI

Workshop om finska vaggvisor

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 13.00–14.45

Vad: Deltagarna pratar om vaggvisans historia och betydelse, tar fram gamla bekanta visor och lär sig kanske några nya. Elina Majakari leder workshopen, som är på finska, och kompar med gitarr. 

SÖNDAG 18 FEBRUARI

Korpens söndagspromenader

Plats: Torggatan 49, Enköping

Tid: 10.00–11.30

Vad: Promenader med tipsfrågor och bingo. Fika finns. Allmänheten välkomnas. Varje söndag till och med den 14 april.

Rickard Söderberg 

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: 19.00

Vad: Rickard Söderberg kommer med en föreställning om kärlekens historia och då framförallt den förbjudna kärleken. Han visar upp sin personlighet med en blandning av musik, artisteri och aktivism. Biljetter via tickster.com.

Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna! Enklast på guiden@enahabo.se

Powered by Labrador CMS