Festklart. Patric Stjernström tar över rodret och arrangerar nu Håbo Festkvällar och Håbo Festdag. Scenområdet kommer även i år att ligga på parkeringen bakom Coop.

Håbo Festdag lever vidare – i ny regi: ”Nu satsar vi stort” 

Nu står det klart att Håbo Festdag 2024 blir av trots allt. Detta tack vare att Bowlrooms ägare Patric Stjernström axlar ansvaret att arrangera festligheterna.

Publicerad Senast uppdaterad

Den 30 och 31 augusti är det dags för årets Håbo Festival, som den nya arrangören väljer att kalla Håbo Festkvällar och Håbo Festdag. 

– Förra året kom runt 14 000 besökare till festligheterna så nu satsar vi stort, säger den nye arrangören.

”Tänkte: Nu kör vi!”

Tidigare år har kommunen stått som huvudarrangör för festdagen, men till följd av dess ekonomiska läge så fick den i år stå tillbaka och Patric Stjernström steppade lyckligtvis istället upp, med kommunen och andra företag och föreningar som samarbetspartners och sponsorer.

– Tanken var först att jag skulle ansvara enbart för festkvällarna, men det behövdes en form av projektledare och frivilliga stod inte direkt på kö … Men jag gillar ju stora arrangemang, så jag tänkte ”nu kör vi!”

Det medför däremot stora risker att stå ensam som huvudarrangör.

– Så är det och därför är jag väldigt tacksam för all sponsring och hjälp jag kan få, och hoppas även att många förköper biljetterna så jag slipper ligga ute med för mycket pengar.

Festområdet kommer i år att bli något mer komprimerat med huvudsakligen föreningar i aktivitetsparken och marknadsstånd på väg upp mot centrum.

– Som det ser ut kommer vi även ha en Gåfotbollscup vid Gröna Dalen-området.

Inga blåbär. Rutinerade och populära livebandet LBSB uppträder.

Vad gäller årets artister så kommer bland annat tidigare Hollywoodfrun Gunilla Persson att uppträda, samt Dr Bombay, LBSB, Perzzona och Look Twice. 

Melloartist. Gunilla Persson kommer till Bålsta.

– Gunilla är en publikmagnet som vi tror att folk i blandade åldrar är nyfikna på.

Trubadurerna Johan och Håkan börjar spela redan klockan 16 och drar igång det hela på fredagen. För barnen blir det bland annat en Disneyinspirerad show med Annika Herlitz som är rösten bakom Elsa i filmen och Fåret Shaun som bjuder på minidisco. Det kommer också att finnas flera olika foodtrucks utspridda över hela området.

Hemvändardag

Den stora hemvändardagen bjuder på en hel del till som man kan läsa om på Facebooksidan ”Håbo Festival”.

– Där lägger jag ut alla uppdateringar och ny info om festligheterna, så gå in och kika där. Håbo festdag är en av årets höjdpunkter och nu ser vi till att den blir lika fantastisk som den brukar vara. Ju fler vi är som hjälps åt desto bättre, och med det sagt är jag oerhört tacksam för de många företag, föreningar och kommunen som finns vid min sida – ingen nämnd, ingen glömd, säger Patric Stjernström.

Powered by Labrador CMS