Läskig. Thomas Hansen är aktuell med boken 'Dödslyktan'.
Läskig. Thomas Hansen är aktuell med boken "Dödslyktan".

Ny mordgåta i Enköpingsmiljö

Thomas Hansen har skrivit "Dödslyktan" vilket är en deckarroman som utspelar sig i Enköping

Publicerad Senast uppdaterad

Enköpingsdeckare

"Dödslyktan" av Thomas Hansen är egenutgiven via Books On Demand.

Ena Håbo-Tidningen har tidigare berättat om Daniel Sjöberg som skrivit två deckarromaner som utspelar sig i Enköping och Håbo. Nu visar det sig att det finns en annan författare som vill berätta mordhistorier kring Sveriges närmaste stad. Nyligen kom Thomas Hansens bok "Dödslyktan".

– För 6–7 år sedan ville jag och familjen köpa sommarhus och åkte omkring till olika ställen i Mellansverige. För första gången kom vi till Trögdsbygden och blev helt förälskade. Vi köpte huset vi tittade på och tillbringar nu inte bara somrarna utan så mycket tid vi kan där, skriver författaren Thomas Hansen på e-post tilll Ena Håbo-Tidningen.

Huvudperson i "Dödslyktan" är mordutredaren Sandra Collin. En tonårsflicka i Enköping försvinner och en bild på hennes nakna knivskurna kropp läggs ut på nätet. Sedan försvinner ytterligare två tonårsflickor spårlöst. Går flickorna fortfarande att rädda? Pressen ökar på Sandra Collin och hennes poliskollegor.

Ovanligt fall

Jämfört med verklighetens brottslighet rör det sig om ett mycket ovanligt fall med en mycket ovanlig gärningsperson. Thomas Hansen tror att han har en tendens att vilja skriva om särskilt knepiga fall.

– För att vara ärlig bytte jag gärningsperson flera gånger under tiden jag skrev boken, vilket inte är en metod jag rekommenderar andra författare. Det blev oerhört komplicerat. Men den här historien växte fram, liksom av sig själv. Det gör också att det finns flera spår i boken, och som läsare vet man inte riktigt vilket som är det rätta. Inte undra på att poliserna fick en utmanande utredning, skriver han.

Gravid polis

Samtidigt som mordutredaren Sandra Collin måste lösa fallet visar det sig att hon är gravid. Det kommer ut många deckare i Sverige och gravida poliser lär vara ett vanligt förekommande grepp.

– Jag tycker att det ger en extra dimension att följa även en privat sida hos den ledande karaktären. Särskilt eftersom vi som åskådare inte riktigt vet vad resultatet av den gravida situationen ska bli, skriver Thomas Hansen.

Thomas Hansen bor till vardags i Stockholm och arbetar med planering och produktion på radiostationen Mix Megapol. Författarskapet ser han som en tidskrävande bisyssla. "Dödslyktan" är hans tredje bok.

– Jag började på min första deckare för många, många år sedan, inspirerad av bra historier jag läst. Det tog evinnerliga tider att bli klar, skriver Thomas Hansen.

Powered by Labrador CMS