På Pino´s i Grillby kan man beställa frukost, lunch eller middag för mindre sällskap. Pino Cafaro skräddarsyr menyn och förbereder varje tillfälle med stor omsorg.

Hemmakrögaren i Grillby: ”Jag serverar gästerna en inblick i mitt liv"

Intill den gamla tågstationen i Grillby ligger Pino´s i det tidigare värdshuset. – När man kommer till mig så lagar jag inte bara mat utan jag öppnar en dörr till min värld och ger mina gäster en inblick i mitt liv, säger Pino Cafaro.

Publicerad Senast uppdaterad

Pino Cafaro har bott i Grillby och drivit Pino’s sedan 2003.

– Dessförinnan jobbade jag som kock och drev restauranger i Uppsala under flera år. Det var roliga men slitiga år och jag bestämde mig för att göra något lite annorlunda genom att låta mina gäster beställa mat som antingen tillagas och serveras hos mig, i värdshuset, eller hemma hos gästerna själva. 

Det är ett koncept som är vanligare söderöver i Europa, men som fortfarande är ganska unikt i Sverige.

En tid i mitt liv var karriären väldigt viktig, nu verkar jag och bor i Grillby, inte för att bli rik utan för att göra det jag älskar

– Det höjdes en del ögonbryn i början över affärsidén, men det dröjde inte länge förrän vi fick fullt med bokningar.

Med åren väljer Pino allt mer omsorgsfullt hur mycket han jobbar och har i dag runt tre till fyra bokningar i veckan. Kunderna och gästerna består dels av privatpersoner, dels av företag.

– Jag får bokningar på allt från en gäst upp till runt 30. Jag föredrar lite mindre sällskap då det är viktigt för mig att kunna ge alla mina gäster en så genomgående fin matupplevelse som möjligt.

Och mat handlar om så mycket mer än att bara bli mätt för Pino Cafaro.

– Att äta hos mig ska vara en helhetsupplevelse: dukningen, atmosfären med levande ljus, stämningsfull musik, uppläggningen av maten, råvarorna och så klart smakerna utgör tillsammans en upplevelse som jag vill ska vara unik och minnesvärt god.

Vill man äta på Pino’s kan man antingen höra av sig per telefon eller mejl. Man kan välja att komma och äta frukost, lunch eller middag. Pino Cafaro samtalar med kunden om vad denne önskar äta, om det finns eventuella allergier eller andra saker de bör veta om, och skräddarsyr sedan en meny för tillfället.

– Vi har bland annat haft middagsbjudningar, ledningsgruppsluncher, farsdagsfrukost och nyligen alla hjärtans dags firande. En gång ringde en äldre dam som nyss förlorat sin hund. Hon kom hit själv på middag, jag lagade mat och vi samtalade och utbytte livsmeningar. Jag serverade henne ett glas vin och efter middagen körde jag henne hem.

Pino Cafaro har en lång och diger karriär inom restaurangbranschen och har arbetat på flerstjärninga krogar och hotell runtom i Europa.

Han fick sin grundutbildning på Sardinien i Italien och gick även köksmästarutbildning när han kom till Sverige i början av 70-talet. I Uppsala startade han och drev själv ett par restauranger.

– En tid i mitt liv var karriären väldigt viktig, nu verkar jag och bor i Grillby, inte för att bli rik utan för att göra det jag älskar!

Powered by Labrador CMS