Bålsta HC:s A-lag (vita matchtröjor) har snabbt avancerat till division 3 efter året när de inte fick ihop ett lag och därför tvingades starta om i division 4.

Bålsta Hockey är på frammarsch

Bålsta Hockey Clubs A-lag vann 19 av sina 26 matcher i år och är nu klart för division 3.
– Efter året när vi inte fick ihop ett lag så tvingades vi starta om i division 4 och är nu på väg uppåt i seriesystemet, säger Per Hammarström, lagledare.

Publicerad Senast uppdaterad

Förra veckan hade laget sina sista träningar för säsongen och nu väntar förberedelse under barmarkstiden.
– Gruppen har gjort en fantastisk säsong – både spelet och gruppen har utvecklats. Kvaliteterna är på plats och det ser riktigt bra ut inför kommande säsong. Det är riktigt kul för killarna och klubben, säger Per Hammarström.

Spelare återvände - fick ihop en full trupp

Det har dock varit en utmaning de senaste åren. 
– Säsongen efter pandemin tog vi steget upp i division 2, men tvingades kasta in handduken då vi inte fick ihop ett lag. Stora ansträngningar gjordes men det gick helt enkelt inte.
Det blev tunt med återväxten till A-laget efter att en grupp 03/04:or spelat ihop fram till U15 för att sedan splittras då många flyttade ifrån för att gå hockeygymnasiet.
Men skam den som ger sig. 
– Under sommaren 2023 gjorde vi ett nytt försök, jag kontaktade alla ”gamla” 03/04-spelare och kollade läget. Gensvaret var betydligt bättre än vad vi vågat hoppas på.
Många var av de kontaktade spelarna var beredda att komma tillbaka till moderklubben.
– Vi fick ihop en full trupp av spelare, både gamla och nya som dessutom spelat på relativt hög nivå, J20 nationell och Hockeyettan.

"Hoppfullt inför kommande säsong"

Målsättningen är nu att redan nästa säsong ta nästa steg. Alla i truppen är enligt lagledaren redo att fortsätta.
– Vi har satt stommen och har en grupp som vill fortsätta spela, förhoppningsvis under en längre tid. Det ser riktigt hoppfullt ut inför kommande säsong.
Senaste årens svårigheter att få ihop ett lag har dock spillt över på resterande delar av klubben.
– Vi har idag inget juniorlag, kanske ett J-20-lag till nästa säsong, det är vår målsättning. Vi behöver fylla igen hålen i åldersgrupperna, vilket är ett centralt problem, särskilt för de mindre klubbarna.
Men uppsvinget för A-laget har gjort att det ser något ljusare ut för klubben.
– Nu i vintras har intresset att komma tillbaka blivit större. När det går bättre och det syns så blir det ringar på vattnet. Vi har haft högt publiksnitt för division 4 med fulla hus.
Bålsta HC:s A-lag går på is igen runt vecka 32 i augusti.

Powered by Labrador CMS