Bronsjubel. Småkronorna, med Bålstas Felix Öhrqvist och Melvin Fernström, firar efter det säkrade bronset i U18-VM.

Bålstaduon blev VM-treor med Småkronorna: ”Kämpat hårt”

Två Bålstasöner fanns med i Småkronorna under U18-VM i Finland. Det slutade med medalj. ”Det har varit ett spännande mästerskap. Vi har kämpat hårt och är glada över bronset”, säger Melvin Fernström och Felix Öhrqvist.

Publicerad

Småkronorna förlorade semifinalen förra lördagen i matchen mot Kanada och spelade sedan för bronset i söndags mot Slovakien och vann med klara 4–0 efter att ha avgjort i sista perioden. 

De två hockeyspelarna och vännerna Melvin Fernström och Felix Öhrqvist från Bålsta har spelat varenda match under årets U18-VM, förutom själva bronsmatchen där Felix Öhrqvist tvingades avstå på grund av problem med fötterna. 

– Vi hade egentligen Slovakien under hela matchen men fick inte riktigt till målen, men det redde ju lyckligtvis ut sig till sist. Vi är glada över bronset även om guldet såklart var målet, säger Melvin Fernström, som satte ett av de svenska målen och assisterade till ett annat.

Felix Öhrqvist och Melvin Fernström.

Melvin Fernström och Felix Öhrqvist har varit vänner i många år, både på och utanför isen, och går nu båda på hockeygymnasium – Felix i Linköping, Melvin i Örebro.

– Jag och Melvin har varit polare sedan vi var små och hängde i ishallen. Vi har sedan spelat tillsammans i både AIK och i SDE (Stocksund Sanderyd Enebyberg) och var för första gången tillsammans i Småkronorna förra året. Det har varit kul att få göra även detta ihop, säger Felix Öhrqvist.

Klubben är extremt stolt och glad över killarnas framgångar

Jörgen Svahn är sportchef ungdom i Bålsta Hockey och gläder sig över killarnas framgångar.

– Det är en jättefjäder i hatten för Bålsta Hockey att ha två spelare med i mästerskapet. Klubben är extremt stolt och glad över killarnas framgångar.

– Båda spelarna har tävlandet i blodet, blandat med ödmjukhet och hängivenhet till sporten och de lägger ner massor med tid på att jobba med sina egna utvecklingar. Detta har gett bra resultat och välförtjänta platser i årets U18-landslag, säger han.

Bålsta Hockey har under en längre period levererat spelare till de yngre landslagen. 

– Albert Lyckåsen var bland annat med och vann turneringen för ett antal år sedan. Att nu ha ytterligare två spelare med som tar brons är jättekul!

Powered by Labrador CMS