Hemmahopp. Göta MS David Kadestam är en av flera hemmaförare som ligger bra till inför finalen i Grillby på lördag 9 september.

SM-final i enduro – med flera lokala hopp

Den sista deltävlingen i enduro-SM avgörs i Grillby nu på lördag 9 september. ”Vi har flera Göta MS-förare topp tio i de flesta tävlingsklasser”, säger tävlingsledaren Lars Pärnebjörk inför finalracet.

Publicerad Senast uppdaterad

Göta Motorsällskap (MS) bildades 1950, bland annat på initiativ av Major Harald Bråkenhielm som då var verksam på Kungliga Göta Pansarlivgarde i Enköping.

Klubben är en van SM-arrangör. 

När det nu är dags för avgörandet i klasserna SM, junior-SM, Youth-21, dam-SM, och veteran-RM av årets enduro-SM.

– Efter deltävlingen i Uppsala står det klart att vi har flera Göta MS-förare topp-10 i flera klasser med bland andra Alex Semb, David Kadestam och Lukas Vågberg.

– Matilda Huss på damsidan är duktig men har missat en del deltävlingar då hon också tävlar i motocross, så hon kommer tyvärr inte att kunna ta någon mästerskapstitel i år. Men hon är klar favorit att vinna finaltävlingen, berättar tävlingsledaren Lars Pärnebjörk.

Tävlingen den 9 september är den 71:a upplagan av Götapokalen och tävlingen har tilldelats SM-status och är i år alltså dessutom finaltävling för hela enduro-SM.

Tidigare har man haft större tävlingar som denna på försvarets övningsfält. Så blir det inte i år.

Efter många turer fram och tillbaka landade arrangemanget slutligen i Grillby.

– I år är tävlingscentrum med depå, samt start och mål förlagt till fotbollsplanen i Grillby. Den slutgiltiga lösningen har nu blivit bra. Fotbollsplanen används enbart av skolan och inga andra föreningar eller klubbar påverkas av tävlingen där. 

Övriga tävlingssträckor körs i områdena kring Grillby Gård, Gåde, Ramby och LillKyrka/Vålhammar.

– Runt 220 förare kommer att tävla. Allmänheten får gärna besöka tävlingens specialsträckor och se förarna kämpa om sina placeringar. Vid startplatsen finns också startlistor, kartor och program att hämta i depån.

Tävlingsbanan offentliggörs dagen innan och förarna har då möjlighet att till fots bekanta sig med sträckorna.

– Vi ser mycket fram emot tävlingen på lördag, säger Lars Pärnebjörk.

Powered by Labrador CMS