Medarbetare på Doggy AB och representanter från Naturskyddsföreningen och Miljö- och jordbruksutskottet fick alla sätta händerna i jorden och lära sig mer om hur man skapar mat- och boplatser för vilda bin.

”Genom att hjälpa pollinatörerna hjälper vi även oss själva”

I onsdags träffades Doggy AB och Initiativ 1415 tillsammans med Naturskyddsföreningen och Miljö- och jordbruksutskottet i ett nytt projekt för pollinatörerna i Bålsta.

Publicerad Senast uppdaterad

Onsdagen den 22 maj firades Internationella dagen för biologisk mångfald i Håbo på ett område i närheten av Katrinedals Gård utanför Bålsta där  Doggy AB och Initiativ 1415 invigde ett nytt projekt för pollinatörer i Bålsta.

– Utan pollinatörer är försörjningen av mat till både människor och djur hotad. Som producerande företag kan vi inte bara jobba med att minska våra koldioxidutsläpp, vi måste också ta ansvar för pollinatörernas överlevnad, skriver Lisa Müller, marknadschef på Doggy AB, i ett mejl till Ena Håbo-Tidningen

Vill inspirera fler företag

Medarbetare på Doggy AB och representanter från Naturskyddsföreningen och Miljö- och jordbruksutskottet fick alla sätta händerna i jorden och lära sig mer om hur man skapar mat- och boplatser för våra vilda bin.

– Genom att hjälpa pollinatörerna hjälper vi även oss själva, så att vi kan fortsätta tillverka bra mat till våra hundar och katter. Vi hoppas att det här initiativet kan få ringar på vattnet och inspirera fler företag att haka på tåget, fortsätter Lisa Müller.

10-årigt projekt 

– Vi hoppas att det här initiativet kan få ringar på vattnet och inspirera fler företag att haka på tåget, säger Lisa Müller.

På agendan i onsdags stod bland annat sådd av biåkerblandning och anläggning av halmbalar, faunadepåer och en skalbaggsås.
Deltagarna planterade tillsammans även ett trettiotal lövträd med höga naturvärden, så som ek, rönn och sälg.
Det är ett långsiktigt arbete som ligger framför Doggy AB som har investerat i att göra i ordning och underhålla området i Bålsta under en 10-årsperiod.
Man kommer också att genomföra nulägesanalys, kontroll och rapportering under år 1, 2, 3, 5 och 10, för att fastslå de effekter åtgärderna har haft på den biologiska mångfalden. 

Powered by Labrador CMS