Jyotsna Ånhammar, ordförande i HQF som anordnar Minimässan den 9 mars på Fridegårdsgymnasiet.

HQF firar 10 år och bjuder in till Minimässa: "Vi vill visa vår spridning"

Den 9 mars bjuder HQF in allmänheten till Minimässa på Fridegårdsgymnasiet.
– Vi firar tio år och hoppas många vill komma och fira med oss, säger Jyotsna Ånhammar ordförande i HQF.

Publicerad Senast uppdaterad

HQF står för Håbo Qvinnors Företagsnätverk och är en av tre företagarföreningar i Håbo. HQF håller mässan för att fira sitt 10-års jubileum och i syfte att berätta om föreningen och hur den bidrar med ett bättre näringslivsklimat.
— Vi passar på att presentera och lyfta våra medlemmar som ställer ut på mässan. Vi vill visa vår stora spridning i föreningen med allt från enmansföretag till större företag, säger ordföranden och tillägger att mässan just nu har närmare 20 utställare.

Gratis mässa för alla

Mässan som är gratis och öppen för alla äger rum lördagen den 9 mars mellan klockan 11 och 15. Det blir en dag med utställning, föreläsningar och mycket mer.
– Magnus Hedberg från Lyxfällan kommer och föreläser om ekonomi och Annika Kvist om hållbar personlig förändring. Det kommer också finnas möjlighet att köpa god fika på plats. HQF firar tio år som registrerad företagarförening. Den fanns tidigare men var då en nätverksförening. HQF har idag runt 65 medlemmar med ändamålet att främja kvinnors företagsamhet.
– Endast 25 procent av företag idag startas av kvinnor i Sverige. Här behöver vi ändra och stärka upp i samhället - vi behöver fler kvinnliga företagare för att jämna ut makt och ekonomisk balans, säger Jyotsna Ånhammar. 

"Värdefullt att få chansen att ge tillbaka"

Hon menar att kvinnor ofta har det svårare att få högre befattningar och driva företag i Sverige. – Jämfört med många andra länder har vi kommit långt i Sverige, men vi har fortsatt lång väg att gå, konstaterar hon.
Hon är själv ny företagare sedan ett och ett halvt år tillbaka.
– Jag letade då efter någon som kunde guide och vägleda mig lite, och kom i kontakt med Susanne Hellstrand, dåvarande ordförande för HQF.
Bara månader senare blev Jyotsna Ånhammar själv invald som ordförande i föreningen.
— Hela mitt nystartade företag gick i samma linje med HQF. Det känns värdefullt att få chansen att ge tillbaka till de som behöver det mest.

Utvecklingsresa

Föreningen håller nu på med en utvecklings- och förändringsresa.
– Vi vill bli ännu bättre på att stötta och guida våra medlemmar och har precis startat två undergrupper; en med mentorskap och en med entreprenörskap. Vi har fått många mindre lokala företag som vill vara med och önskar få in ännu fler samarbeten och synergier. Vi verkar i dag enbart i Håbo och behöver stärka oss ytterligare lokalt och ta reda på och bygga upp vår identitet. Men sedan finns även en stark önskan och förhoppning om att så småningom kunna nå ut mer nationellt.

Powered by Labrador CMS