Den första AW:n på Texas Corner (nu Texaserian) med deltagare. Till höger, Pia Gamlin som startade Facebookgruppen 40+ i Bålsta.

Stort behov i Håbo att träffa nya vänner

När Pia Gamlin flyttade tillbaka till Bålsta efter mer än 30 år så ville hon både återknyta gamla bekantskaper och starta nya – hon grundade då Facebookgruppen 40+ i Bålsta.

Publicerad

Gruppen har hittills haft tre AW:s och har runt 670 medlemmar.
– Det känns fantastiskt roligt! Jag drev en singelgrupp när jag bodde i Sundbyberg som gick väldigt bra, men behovet här känns ännu större. Vår nästa AW blir den 26 april på Texaserian, säger Pia Gamlin.

"Bra sätt att lära känna folk"

Sundbyberg är, enligt henne, en singel- och restaurangtät kommunen, vilket gjorde att singelgruppen snabbt gick väldigt bra. 
– Jag var ensam då, efter min skilsmässa, och den passade mig helt perfekt! Den växte fort och utvecklade flera undergrupper som liksom levde egna liv, varav många fortsatt lever vidare.
I dag är grundaren av Facebookgruppen nygift sedan ett år tillbaka och Bålstabo.
– Min man Pär jobbar hemifrån och känner som sagt inte många här, så 40+ är ett bra sätt för honom att lära känna folk.

Hjälper människor överkomma ensamhet

Den första AW:n höll hon på Texas Corner och det kom då 25 personer.
– Det var en god start och det dök upp en spännande blandning av människor. Intresset var stort för gruppen på nätet och jag förstod att antalet deltagare skulle öka inför den andra träffen.
Den andra  och tredje AW:n hölls på samma ställe som tidigare och då kom respektive 45  och runt 35 personer. Tanken är att framöver förlägga AW på olika ställen runtom i Bålsta.
– Det brukar komma fler kvinnor till sådant här då vi ofta är mer social törstande. Men den här gruppen är ganska fifty-fifty, vilket är roligt. Nu hoppas vi på ännu fler!
Snacket går på byn om Facebookgruppen och Pia Gamlin, som precis gått med i nätverket HQF, träffade där en gammal klasskompis som även hon hade hört talas om 40+.
– Det är bra att det sprids! Det känns fint och värdefullt att kunna hjälpa människor att överkomma ensamhet och isolering och hjälpa folk till nya bekantskaper. 

"Gruppen är vad vi gör den till"

40+ i Bålsta är en grupp för alla, par som singlar och åldern är inte huggen i sten även om de flesta är just 40 år och upp.
– Det är en levande grupp, öppen för nya idéer och initiativ. Gruppen är vad vi gör den till! Jag startar upp en promenadgrupp nu och vem som helst i gruppen kan initiera att starta en ”undergrupp” som exempelvis en hund-, matlagnings- eller bokgrupp. Möjligheterna med 40+ är oändliga! 

Powered by Labrador CMS