Kändisfotografer. Turning Tables-deltagarna Isak Dahlén, Talha Javed, Claudia Mitchell och Milliam Herdemark framför medlemmar i gruppen Panetoz.
Kändisfotografer. Turning Tables-deltagarna Isak Dahlén, Talha Javed, Claudia Mitchell och Milliam Herdemark framför medlemmar i gruppen Panetoz.

Studiosatsning för unga i Skokloster

Unga i Skokloster får lära sig foto, film och musikinspelning

Publicerad

Åk dit om ni är sugna. Det är gratis.

Linda Karlberg, koordinator för Turning Tables.

Turning Tables är en verksamhet i Skokloster där barn och unga i åldrarna 11 till 19 år får möjlighet att skapa musik, foto och film. Turning Tables är en förening som tillsammans med Håbo kommun, med stöd av Allmänna arvsfonden, har kunnat skapa fasta studiorum i containrar som är placerade utanför fritidsgården Slottsgården i Skokloster.

Projektet vänder sig främst till unga boende i Skokloster, men boende i andra delar av kommunen är också välkomna.

– Åk dit om ni är sugna. Det är gratis, säger Linda Karlberg, som är koordinator för Turning Tables.

Förutom att det kan vara roligt och lärorikt innebär tillgången till studio också att ungdomarna kan dokumentera sina kunskaper och visa upp dem.

– Man kan skapa sin egen portfölj om man sedan vill söka till en foto- eller musikkurs, säger Linda Karlberg.

På plats i studiorummen ska det finnas instruktörer med kunskaper inom foto, film och musikproduktion som ska dela med sig av sina färdigheter.

Under oktober kommer det att finnas möjlighet att prova på de olika uttrycken. Sedan är det dags att anmäla sig till två separata kurser. En filmkurs och en kurs i musikproduktion. Kurserna startar i november och pågår i fem respektive sex veckor.

En första prova på-träff hålls på Grand Central, Bålsta station, den 3 oktober klockan 16 till 20.

Powered by Labrador CMS