En av de härliga sommarkonserterna på Fröslunda Hage 2023.

Fröslunda Hage främjar Enköpings och Upplands musikliv

Fröslunda Hage i Fjärdhundra är en lantlig idyll för möten, mat och inte minst musik.
– För tredje året i rad erbjuder vi sommarkonserter i vår hage och i år gästas vår trädgårdsscen av Thomas di Liva, Sanna Nielsen och Jocke Ramsell samt Chris Kläfford, säger Magnus Ludvigsson.

Publicerad

Äkta paret Magnus och Solweig Ludvigsson bor och verkar i natursköna Altuna-Fröslunda och byggde 2022 en trädgårdsscen i syftet att bli en del av och främja Enköpings och Upplands musikliv.

– Det är nu tredje året vi erbjuder musik och kultur i vår trädgård och i år trappar vi upp med tre väldigt kända artister samt fem lokala talangfulla ungdomar från Kulturskolan som underhåller i mellanakterna, vid alla tre konserterna.

Mötesplats för morgondagens artister och redan etablerade

Sommarens första konsert äger rum den 6 juli med Tomas Di Leva. Den 20 juli kommer Sanna Nielsen med sin man och gitarrist Jocke Ramsell, född och uppvuxen i Fjärdhundra. Sommarens sista konsert är med Chris Kläfford den 3 augusti.

– Det är ett större risktagande i år med så stora kändisar men vi börjar också bli mer etablerade. Folk hittar oss nu på sociala medier och vet ofta vilka vi är och vad vi gör.

Fröslunda Hages ambition är att vara mötesplatsen där morgondagens artister och musiker får träffa de i dag redan etablerade och verksamma.
På plats i år är fjärdhundrasonen Jocke Ramsell som är en rutinerad gitarrist samt Petra Wahlgren (Magnus Ludwigssons dotter) som sjunger och spelar fiol och bland annat har gjort en krogshow med Tomas Ledin.

Lokala talanger

Från vänster: Magnus Ludvigsson och Solweig Fjällborg Ludvigsson, arrangörer, Petra Wahlgren, Ängla Kihlberg, Marika Andrén, Arvid Andersson, Lee Alvemark och Hanna Landgren.

Från Kulturkolan i Enköping kommer Lee Alvemark (sång) och Arvid Andersson, Hanna Landgren (piano) och Marika Andrén (sång) samt Ängla Kihlberg (sång).

– De uppträder som mellanakter och i gemensamma avslutningar med huvudartisterna.

Scenen i trädgården har tak och publiken sitter under bar himmel. Stolar hyrs med sittplatser på mellan 300 till 500 stolar per konsert, lite beroende på antalet förbokningar.
Paret Ludvigsson har en egen foodtruck på plats – Hagens Bistro & Bar, som serverar hamburgare på lokalt kött, souvas (rökt renkött) i wraps med anknytning till Solweig som kommer från Norrbotten, samt veganskt/vegetariskt alternativ och ost från Örsundsbros Skogsbackens Ost.

– Vi har även fått serveringstillstånd och man kommer nu att kunna köpa vin och öl redan på säsongens första konsert.Biljetter till alla tre konserter kan köpas på Nortic.se.

Powered by Labrador CMS