Jordig. Utbildningen trädgårds- och odlingsarbetare startar i Enköping.

Grönt ljus för ny utbildning i Enköping

Yrkeshögskolan i Enköping växer och startar utbildningen trädgårds- och odlingsarbetare

Publicerad Senast uppdaterad
Glada. Marina Samuelsson, teamleader, Malin Nelsäter, gruppchef och Jan-Olov Ohlsson, sektionschef på AFRY som jobbat tätt ihop med Anna Möller, chef för yrkeshögskolan Enköping för att ta fram utbildningen till IT-säkerhetsingenjör.
Glad. Anna Möller, chef för yrkeshögskolan Enköping.

I veckan presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, vilka utbildningar som är först ut i pilotverksamheten nationell yrkesutbildning. Pilotprojektet utgår från Yrkeshögskolans framgångsrika upplägg, men utbildningarna ges på gymnasial nivå. 

Yrkeshögskolan i Enköping är en av de 38 utbildningar som fått godkänt för sin nya yrkesutbildning trädgårds- och odlingsarbetare.

– Vårt YH-program ”Trädgårdsmästare” utbildar arbetsledare inom området sedan mer än 20 år tillbaka. Nu har vi också fått förtroendet att som en av endast 38 beviljade pilotutbildningar få starta ett 1-årigt yrkesprogram inom den helt nya nationella yrkesskolan, berättar Anna Möller, chef för Yrkeshögskolan i Enköping.

Ansökan öppnar 1 maj

Yrkesutbildningen trädgårds- och odlingsarbetare startar den 28 oktober i höst. Utbildningen är ettårig och ansökan öppnar den 1 maj. Då kommer intresserade att kunna ansöka om en av de 30 beviljade platserna på utbildningen.

Yrkesprogrammet vänder sig till både unga som önskar ett praktiskt arbete och yrkesverksamma som vill byta bana i karriären.

– Vårt nätverk inom gröna näringar är oerhört starkt och vi har redan kommuner och företag som vill anställa från det nya yrkesprogrammet, säger Anna Möller.

Powered by Labrador CMS