ENKÖPINGSAKTUELL. Komikern och artisten Thomas Järvheden kommer till Joar Blå.
ENKÖPINGSAKTUELL. Komikern och artisten Thomas Järvheden kommer till Joar Blå.

Järvheden om Enköping: ”Vi kommer att ha en kärleksaffär”

Thomas Järvheden, med låtar som ”Invandrarkiss”, kommer till Enköping den 12 april

Publicerad Senast uppdaterad

Konsert med Thomas Järvheden

● Plats: Joar Blå, Enköping

● Tid: 12 april 19.00

● Vad: ”Sveriges roligaste konsert”. Biljetter köps på Tickster.com.

Fredagen den 12 april uppträder Thomas Järvheden på Joar Blå i Enköping. Evenemanget har namnet ”Sveriges roligaste konsert”.

Thomas Järvheden är erfaren inom underhållningsbranschen. Han har varit verksam som ståuppkomiker men också som musikalsångare och skämtsångare.

Han har medverkat i ”Så ska det låta” och många andra nöjesprogram i tv. Inför konserten i Enköping utlovas en unik kombo av fantastisk sångröst och sjuka texter.

Ser sig inte som buskis

Thomas Järvheden beskriver själv sin musik som ”onödigt vackert sjungna humorlåtar med fina melodier”. Vissa kanske skulle kalla det för buskis.

– Jag är uppvuxen på Värmdö, men ”buskis” håller jag knappast med om. Eller det beror förstås på vad man menar. När jag hör ordet buskis så tänker jag på en överdriven karaktär som ramlar ur ett dass och tappar byxorna. I den meningen anser jag mig vara raka motsatsen på scenen, skriver Thomas Järvheden i ett mejl till Ena Håbo-Tidningen, och fortsätter:

– Jag är ju mig själv, skrattar inte åt mina egna skämt och beter mig inte överspelat. Men det finns väl på sätt och vis likheter om man nördar in sig lite. Till exempel att humor-musik precis som buskis räknas som ”fulkultur”, det vill säga något som vanligt folk uppskattar men som medialt lever lite i det fördolda. 

Inslag av samhällssatir och runda ord är också något som finns inom buskis men Thomas Järvheden vill ändå hävda att det är väldigt stor skillnad.

– Jag målar mycket av humorn med tunna penslar och gör komiskt ”finlir” och inte sådär grovhugget och nästan simpelt som buskis kan vara, skriver han.

Sjunger kiss

Thomas Järvhedens just nu mest spelade låt på Spotify heter ”Invandrarkiss”. Det är en gladlynt melodi med en text som spekulerar i om det salta badvattnet beror på kiss ”som inte ens hör till Schengensamarbetet”.

En annan populär sång är ”Ful i dna’t” vilken handlar om att människor som plastikopererar sig kanske får barn som inte uppfyller samma skönhetsideal.

”Världsrekord i inkludering” är en version av Percy Sledges välkända låt ”When a man loves a woman” som är korrigerad för att inkludera alla sorters kärlekspar, inte bara heterosexuella cispersoner.

Inte alla uppskattar den sortens humor. Men Thomas Järvheden får sällan negativa reaktioner.

– Jag får sällan skit eftersom jag nästan alltid bara uppträder för folk som vill höra min typ av humor. Om jag hamnar inför en humor-ovan publik kan det hända att någon enstaka tycker att ”Det eller det ämnet får man inte skämta om”. Jag brukar svara att de ska läsa låttexten ett par gånger och om de fortfarande är arga så kan vi höras igen, men det brukar lugna sig då. Det finns mycket innehåll under ytan och mellan raderna att hitta när man inte stirrar sig blind på triggerorden, skriver han.

Thomas Järvheden vet inte så mycket om Enköpingspubliken men är förhoppningsfull.

– Från och med 12 april kommer vi att ha en kärleksrelation!

Powered by Labrador CMS