Ledaren Tanja Nordin på Enköping OCR står bakom idén till spökvandringen och förra året deltogs av runt 200 barn. Årets Spökvandring sker den 31 oktober mellan klockan 17 och 20.

Spökvandra – för välgörenhet

Den 31 oktober arrangerar Enköping OCR sin årliga spökvandring vid hinderbanan bakom Pepparrotsbadet.
– Det blir en vandring bland gastar och spöken. Överskottet går till välgörenhet och i mål får man en godispåse, säger André Witt, ordförande för hinderbaneföreningen.

Publicerad Senast uppdaterad
André Witt är ordförande i Enköping OCR som arrangerar Spökvandringen vid OCR-hinderbanan bakom Pepparrotsbadet.

Spökvandringen sker mellan klockan 17 och 20. Deltagarna swishar minst 30 kronor på plats och allt överskott går till AjaBajaCancer.

– Förra året deltog runt 200 barn i spökvandringen. Överskottet gick då till Ukraina. Coop sponsrar nu med godis och vi är tacksamma för varje bidrag vi får och hoppas fler företag vill vara med, säger ordföranden, tränaren och ledaren.

I år kommer spökvandringen att indikeras med väldigt svaga lampor då  det annars blir i mörkaste laget för de unga deltagarna. Start och målgång sker vid själva hinderbanan som ligger några hundra meter bakom Pepparrotsbadet, längs med gång- och cykelvägen.

– Vi har gastar och spöken längs vandringen och välkomnar föräldrarna att gå med barnen. I mål får de en godispåse.

OCR-hinderbana är öppen för allmänheten, när den inte är inbokad för särskilda aktiviteter.

– Det är roligt när den kommer till nytta för allmänheten. Vi önskar bara att man respekterar de regler vi har uppsatta, säger André Witt.

Hinderbanan ligger på en del av en 7 000 meter stor markyta som föreningen hyr av kommunen.

– Vi har bland annat haft team building där för ESK och träning för EAI och är väldigt positiva till liknande samarbeten. Vi försöker samarbeta utan att blanda in pengar och när vi gör det så försöker vi ta en låg avgift, men tyvärr blir den lite för hög för skolorna.

Hinderbaneföreningen kämpar med kostnaderna för underhåll av banan och marken och pratar just nu ihop sig med kommunens näringslivsavdelning och jobbcentrum för att få hjälp.

– Vi försöker också samarbeta med upplevelseförvaltning och näringslivsenheten i syfte att nå ut mer till företag och skolor.

Den 11–12 maj 2024 arrangerar Enköping OCR tre olika lopp där för hela familjen och SM/Riksmästerskap i kort hinderbana i september 2024.

– SM/RM sker den 28 september och vi har goda förutsättningar med stor yta att nyttja, bra parkeringsmöjligheter, lokalt och nära till restauranger och annat. Det blir en aktivitetsfull dag för hela familjen och bland annat ICE och Sportringen kommer att livesända tävlingarna, säger André Witt.

Powered by Labrador CMS