Willys Hemma är en ny butik som öppnar i Enköpings centrum till årsskiftet. "En riktig lyckträff", säger Louise Hulgaard, kommunikatör på Willys, om lokalen på Torggatan.

Willys öppnar ny närbutik i Enköpings centrum

Enköping får en ny livsmedelsbutik i centrum – Willys Hemma.
– Det känns jätteroligt! Vi har haft ett tätt samarbete med Willys för att få till en bra lösning och ser nu mycket fram emot att få färdigställa våra delar av lokalen, säger Johan Thorwid, fastighetsägare.

Publicerad Senast uppdaterad

Den nya butiken kommer att ligga mitt i centrum, på Torggatan, där Ica Stjärnköp tidigare låg. Fastighetsägaren har fått mycket positiv feedback från både boende och näringsidkare i centrum. 

– Efterfrågan på en matbutik i centrum är stor och vi ser att det kommer stärka hela centrum. säger Johan Thorwid, vd på Andersson Company som äger fastigheten.

Nyrenoverad och anpassad lokal för en Hemma-butik

Lokalen har en yta på cirka 1 400 kvadratmeter och den nya butiken kommer att öppna i nyrenoverad och fräsch lokal, helt anpassad för en modern Hemma-butik.

– Det gläder mig att meddela att den enligt plan ska slå upp sina dörrar igen vid årsskiftet. Willys-butiken innebär 20 nya arbetstillfällen i Enköping, säger Louise Hulgaard, kommunikatör på Willys.

– Närheten till en livsmedelsbutik är viktig och Willys har en tid kikat på just Enköping. Det blev en riktig lyckträff när lokalen blev ledig på Torggatan!

Willys Hemma är Willys koncept för något mindre butiker i bostadsnära lägen. Vilka öppettider som kommer att gälla i butiken i centrala Enköping är ännu oklart.

Unik butik i närområdet kring Enköping

Hon belyser att sortimentet och utbudet i en Hemma-butik är något mindre än i en Willys-butik. 

– Men med det sagt kommer man att kunna handla det man behöver hos oss utan att behöva åka någon annanstans för att komplettera. Det kommer att hållas vanliga stormarknadspriser i den nya butiken och liksom på Willys så finns ingen chark och delikatessavdelning, men däremot förpackade delikatessprodukter. 

– Idag finns det runt 50 Hemma-butiker i Sverige och Enköping blir i sitt närområde lite unikt med det konceptet då varken Västerås eller Uppsala just nu har en Hemma-butik. Närmaste Willys Hemma-butik finns i Stockholm, säger kommunikatören.

Öppnar vid årsskiftet

Willys fortsätter sin expansion i Sverige och kommer att öppna sin nordligaste butik i Kiruna.

– Många kunder hör av sig och vill att vi ska öppna i deras stad/område. Men mycket ska stämma och det gör det i Enköpings centrum. Lokalen kommer helt anpassas till vårt koncept och det finns parkeringsmöjligheter precis utanför butiken, säger Louise Hulgaard.

Andersson Company har nu rivit ut all gammal inredning och ventilation som ska uppdateras i lokalen. När de är färdiga med sina delar kommer Willys att komplettera med sin inredning och färdigställa butiken så den kan öppna i årsskiftet. 

Powered by Labrador CMS