17 januari – finsk film i Bålsta. Ur ”Höstlöv som faller”.

GUIDEN: Det händer denna vecka i Enköping och Håbo

Vår evenemangskalender är tillbaka efter helgerna. Det här händer i Enköping och Håbo denna vecka. Men vi är såklart beroende av er läsare och arrangörer för att få ett så brett och bra utbud som möjligt. Tipsa oss gärna – i god tid – på guiden@enahabo.se.

Publicerad

MÅNDAG 15 JANUARI

Stina Wirsén, Bilderbokskonst

Plats: Åbergs museum, Bålsta

Tid: Måndag–söndag 11.00–16.00

Vad: En av Sveriges mest kända tecknare och barnboksillustratör. Pågår till 31 mars 2024.

TISDAG 16 JANUARI

Målningar av Sirpa Heed Franti

Plats: Håbo bibliotek

Tid: 11.00–16.00

Vad: Akrylmålningar med djur- och naturmotiv av Sirpa Heed Franti. Utställningen pågår till den 31 januari.

ONSDAG 17 JANUARI

Fynda återbrukat i Skattkammaren 

Plats: Bålsta centrum

Tid: 12.00–17.00

Vad: I Skattkammaren visar Håbo kommun upp sitt återvinningsarbete och vill inspirera till att minimera resursanvändningen och undvika att saker blir avfall. Här kan du vid våra utlämningstillfällen gratis fynda det som någon annan har lämnat. Du får ta max tre saker.

Stickkafé

Plats: Krägga Café & Restaurang, Grönlundsvägen 1A, Bålsta

Tid: 17.00–20.00

Vad: Vi träffas för att sticka och göra andra handarbeten tillsammans under trevliga samtal. Det finns fika att köpa i kaféet.

Öppet hus

Plats: Fridegårdsgymnasiet, Bålsta

Tid: 18.00–20.00

Vad: Den som ska söka till gymnasiet är välkommen att besöka Fridegårdsgymnasiet, träffa personal och elever, titta på lokalerna och uppleva den varma stämningen. Familjemedlem eller kompis får gärna följa med.

Finsk film: Aki Kaurismäkis Höstlöv som faller

Plats: Bio Borgen, Medborgarhuset i Gamla Bålsta

Tid: 18.00

Vad: ”Höstlöv som faller” är historien om två ensamma främlingar som möts i natten på jakt efter livets första, största och enda kärlek. Men mycket står i vägen för lyckan. Åldersgräns 11 år. Filmen är gratis. Visningen har 150 platser, först till kvarn gäller.

TORSDAG 18 JANUARI

Digitalt föredrag: Margareta Vasas olyckliga liv 

Plats: Digitalt via Zoom

Tid: 17.30–18.30

Vad: Digitalt föredrag med musei- värd Petter Inedahl. Skoklosters slott är ett resultat av adelns makt under den svenska stormaktstiden. Slottet är därför en del av SVT:s storsatsning Historien om Sverige. 

FREDAG 19 JANUARI

Utställningen Ljuskällor

Plats: Enköpings museum 

Tid: Under museets öppettider 10.00–16.00

Vad: Utställningen visar ljuskällornas utveckling från sol och måne till eldstad och fotogenlampor fram till dagens glödlampor. Pågår till den 9 mars 2024.

LÖRDAG 20 JANUARI

Inre rum i Konstfönster Joar

Plats: Joar Blå, Enköping

Tid: Dygnet runt

Vad: Ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga året runt. Du hittar Konstfönster Joar i ett markgående fönster. Timothy Crisp visar en serie små verk. Målningarna är som små titthål in i inre, dolda och oåtkomliga utrymmen. Utställningen pågår till den 28 januari 2024.

SÖNDAG 21 JANUARI

Utställning inför Förintelsens minnesdag

Plats: Kommunhusparken, Bålsta

Tid: Dygnet runt fram till den 13 februari

Vad: En utomhusutställning baserad på bilderboken ”Historien om Bodri”. Utställningen visas utanför kommunhuset under perioden 18 januari–13 februari. Utställningen är en del av uppmärksammandet av Förintelsens minnesdag som är den 27 januari – samma dag som förintelselägret Auschwitz-Birkenau 1945 befriades av sovjetiska Röda Armén.

Guiden visar ett urval av allt som händer i Enköping och Håbo, bland annat tack vare tips till redaktionen samt evenemangssidorna i respektive kommun. För biljetter och mer info om kostnader, kontakta respektive arrangör. Med reservation för eventuella ändringar.

Tipsa oss gärna! Enklast på guiden@enahabo.se

Powered by Labrador CMS