Eldsjäl. 'Ungdomarna behöver någon vuxen som lyssnar på dem', säger Rezgar Sepheri, eldsjäl och tränare i öppen fotboll.
Eldsjäl. "Ungdomarna behöver någon vuxen som lyssnar på dem", säger Rezgar Sepheri, eldsjäl och tränare i öppen fotboll.

Öppen fotboll ska ge mindre busliv

På Korsängsfältet i Enköping anordnas gratis fotbollsträning utan föranmälan. Öppen fotboll vänder sig till ungdomar för att minska stöket utomhus på kvällarna.

Publicerad Senast uppdaterad

Under sommaren anordnas öppen fotboll på Korsängsfältet i Enköping. Pojkar och flickor i åldern 13–17 år är välkomna att spela oavsett om de är nybörjare eller vana spelare. Allt är gratis och kräver ingen föranmälan.

Kvällsfotboll gör att vi är närvarande på kvällarna.

Rezgar Sepheri

Träffarna leds av Rezgar Sepheri, ledare från ESK Ungdom. Fotboll i den här formen har tidigare arrangerats på jullovet och påsklovet. Öppen fotboll blev så populärt att det blev en fortsättning under sommaren nu under kvällstid. Rezgar Sepheri säger att deltagarna också brukar prata och lyssna på musik tillsammans.

– De behöver någon vuxen som lyssnar på dem, säger han.

Deltagarantalet har under sommaren varierat mellan 20 och 50 personer. Någon gång har det tvingats ställas in på grund av för mycket regn. Syftet är att skapa meningsfulla aktiviteter på kvällstid och på så sätt minska stöket.

– Tanken är att många av kidsen har inte så mycket aktiviteter. ESK har inte plats för alla. Många är lite stökiga. Kvällsfotboll gör att vi är närvarande på kvällarna. Man kan säga att vi tröttar ut dem med roliga aktiviteter så att de blir trötta i stället för att ränna runt på torget och göra dumheter, säger Rezgar Sepheri.

Öppen fotboll

Plats: Korsängsfältets gräsplaner, Enköping. Deltagarna träffas intill konstgräsplanen på Korsängsfältet och går gemensamt till kvällens gräsplan.

Tid: Fredag 18 augusti, klockan 19.00–21.00.

Ålder: 13 till 17 år.

Han berättar att många av ungdomarna inte har så mycket pengar och att de därför mest ränner runt när de är lediga. Då finns det en risk för att de gör dumheter. Sista träffen för sommaren är den 18 augusti men tanken är att öppen fotboll ska fortsätta senare i någon form.

– Absolut. Det kommer det att göra, säger Rezgar Sepheri.

Powered by Labrador CMS